Inloggen

Consulent Werk en Inkomen Jongeren

Gelderland
Nieuw
Share

Functie omschrijving Consulent Werk en Inkomen Jongeren

Voor een dienstverleningsorganisatie in Gelderland is RegioEffect op zoek naar een tijdelijke Consulent Werk en Inkomen Jongeren voor 32-36 uur per week voor de periode 18-11-2024 tot 18-04-2025 met de optie tot verlenging van vier keer 3 maanden.

Samen met ketenpartners wordt er gewerkt aan maximale participatiekansen voor jongeren van 16 tot 27 jaar en aan de rechtmatige verstrekking van een uitkering. Er wordt samen met de inwoners gezocht naar een aantrekkelijk perspectief en er wordt een beroep gedaan op zelfstandigheid en eigen kracht.

Wil jij je verder ontwikkelen als klantmanager binnen de participatiewet specifiek gericht op jongeren van 16 tot 27 jaar? Dan maken wij graag kennis met jou!

Het betreft een netwerkorganisatie die wendbaar anticipeert op veranderende vragen vanuit politiek en samenleving. Samen met ketenpartners wordt er gewerkt aan maximale participatiekansen voor klanten en aan de rechtmatige verstrekking van een uitkering. Er wordt samen met de inwoners gezocht naar een aantrekkelijk perspectief en doen een beroep op zelfstandigheid en eigen kracht. Er wordt rekening gehouden met het denk- en doe vermogen van onze klanten.

Het DNA van de organisatie geeft invulling aan onze kernwaarden Maatwerk, Perspectief en Vakmanschap en investeert hierin. We dragen actief bij aan landelijke ontwikkelingen rond vakmanschap van DIVOSA en SAM.

De organisatie biedt met het Leer- en Ontwikkel Netwerk klantmanagers een totaaloverzicht van trajecten bij partners om klanten een stap te laten zetten op weg naar werk. Door dit aanbod loopt de organisatie vooruit op de landelijke trend voor de inkoop en beoordeling van trajectleveranciers.

Wat ga je doen?
Het Jongerenloket heeft binnen de organisatie een specifieke taak. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar woonachtig in de omliggende gemeenten kunnen met al hun vragen over opleiding, werk en inkomen terecht bij het Jongerenloket. Daarvoor onderhoudt het Jongerenloket een breed netwerk van partners binnen en buiten het sociaal domein. Wij helpen jongeren o.a. met:

  • het vinden van een opleiding;
  • het vinden van een werkervaringsplaats;
  • het inzetten van een re-integratietraject; - het vinden van een passende (betaalde) baan;
  • het aanvragen van een (tijdelijke) uitkering;
  • het doorverwijzen naar voorliggende organisaties of hulpverlening. Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit jongeren vanuit het VSO-en praktijkonderwijs, met psychische (multi)problematiek en/of (vroegtijdige) schoolverlaters.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Je voert gesprekken en je begeleidt jongeren richting scholing, werk en hulpverlening;
  • Je beoordeelt uitkeringsaanvragen en je stelt zelfstandig vast of een jongere recht heeft op een uitkering of een voorziening (loonkostensubsidie / jobcoaching) in het kader van de Participatiewet, hierbij ben je alert op fraudesignalen;
  • Je bent verantwoordelijk voor een caseload van ongeveer 45 klanten. Je kent je klant en je volgt de ontwikkelingen van je klant nauwgezet. Je activeert, stimuleert en motiveert. Je stuurt waar nodig bij en je rapporteert beknopt en zorgvuldig. Je hebt begrip voor de achtergrond van de klant, maar je kijkt vooral vooruit. Jouw relatie met de klant is betrokken én zakelijk;
  • Je werkt methodisch en planmatig. Jouw uitgangspunten zijn vertrouwen en ‘afspraak is afspraak’. Jij voert de regie en bewaakt de voortgang van het plan van aanpak dat je samen met je klant hebt opgesteld. Je plaatst klanten op re-integratie trajecten en biedt begeleiding op maat. Nadat een jongere geplaatst is op werk blijf je gedurende 6 maanden betrokken, zodat je zéker weet dat deze duurzaam geplaatst is op werk.

Arbeidsvoorwaarden

  • De kandidaat is inzetbaar vanaf 18 november 2024 tot 18 april 2025 voor 32 - 36 uur per week.
  • Mogelijkheid om vier keer met drie maanden te verlengen.
  • Markconform tarief, in overleg.

Enthousiast geworden? Om te solliciteren of voor nadere informatie over deze functie kan je contact opnemen met Mareen Medema via mareen@regioeffect.nl of 06-28115693. Stuur jouw cv en motivatie uiterlijk op dinsdag 10 september 2024.

Mareen Medema
Consulent Werk en Inkomen Jongeren

Laatste vacatures

Job Banner

RuimtelijkEffect

Carrièreswitch? In between jobs? Of net afgestudeerd? Dan is dit jouw kans! Voor deze vacatures zijn jouw competenties en intrinsieke motivatie belangrijker dan je cv. Het programma...

Traineeship YoungEffect

RegioEffect biedt het Traineeship YoungEffect: een traineeprogramma met maatschappelijke impact! Dit is jouw kans om bij te dragen aan actuele maatschappelijke vraagstukken. Het unieke karakter...

Juridisch Adviseur Omgevingsrecht

Voor een gemeente in Gelderland is RegioEffect op zoek naar een tijdelijke Juridisch Adviseur Omgevingsrecht voor 32 uur per week voor de periode van 01-10-204 tot 31-03-2025 met de optie tot...

STAY UP-TO-DATE

Sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas volutpat ultricies erat, at accumsan turpis lacinia non. Praesent vel ligula rhoncus, hendrerit neque in, tristique lectus. Praesent at interdum diam, eget condimentum ex. Sed lectus felis, suscipit et libero id, faucibus aliquam tellus. Titillum Web 22 light 34 lineheight. Suggested words: 50 - 60.

Maak Job Search Agent