Inloggen

Gebiedseconoom Planning & Control Cyclus

Gelderland Overijssel Utrecht
Nieuw
Share

Functie omschrijving Gebiedseconoom Planning & Control Cyclus

RegioEffect is voor de gemeente Apeldoorn op zoek naar een Gebiedseconoom Planning & Control Cyclus (M / V / X) voor 32-36 uur per week. Het betreft een structurele functie!

Context
Apeldoorn heeft grote ambities op het vlak van woningbouw, bedrijvigheid en duurzaamheid. De gemeente wil groeien naar 180.000 inwoners en bedrijven ruimte blijven bieden om zich hier te vestigen en uit te breiden. Van de nieuwe gebiedsontwikkelingen pakken we een deel zelf op en deze worden beheerd vanuit het grondbedrijf. Vanuit de functie van gebiedseconoom kan jij daar een belangrijke bijdrage aan leveren.
Het Apeldoornse Grondbedrijf is samen met het Vastgoedbedrijf ondergebracht in de afdeling Vastgoed en Grond. Vanuit het Grondbedrijf dragen juristen, gebiedseconomen en verwervers/taxateurs bij aan de opgaven, projecten en programma’s die de genoemde ambities waar moeten maken. Binnen het Vastgoedbedrijf werken portefeuillemanagers (waaronder verkoop), technisch adviseurs en projectleiders en het bedrijfsbureau samen aan het beheer en de exploitatie van onze vastgoedportefeuille.

In deze functie maak je onderdeel uit van de vakgroep Gebiedseconomie (ca. 5 FTE). Een gezellig en betrokken team, waar veel kennis zit en er tijd voor elkaar wordt gemaakt.


Dit ga je doen
We zijn op zoek naar een gebiedseconoom die helemaal gaat voor de kwaliteit van de Planning & Control cyclus van het grondbedrijf, waarvan de jaarrekening van het grondbedrijf, het MPG (Meerjaren Perspectief Grondbedrijf) het belangrijkste product is.
Daarnaast word je ook verantwoordelijk voor de totstandkoming van de kwartaalrapportages van het Grondbedrijf waarmee we directie, college en raad informeren over de prognose van het jaarresultaat van het Grondbedrijf en daarmee de afwijkingen die er zijn (ook risico’s) t.o.v. de begroting.
De gebiedseconoom die wij zoeken is de schakel tussen de afdeling financiën en onze vakgroep, fungeert voor de afdeling financiën als eerste aanspreekpunt en zorgt voor het tijdig aanleveren van de benodigde gegevens en rapportages. Je bent verantwoordelijk voor het hele traject van het opstellen van de planning, het aansturen van de processen, tot het aanleveren van de producten aan de afdeling financiën en het laten vaststellen van het MPG door de gemeenteraad. Je bent binnen de vakgroep een belangrijke aanjager om zaken die van belang zijn voor een goede prognose tijdig worden opgepakt en voor een ieder duidelijk is wat van hem/haar wordt verwacht. Maar dit is niet het enige. Wij zoeken een duizendpoot die in staat is een kwaliteitsslag te maken voor de hierboven benoemde producten in het geheel, maar ook voor de afzonderlijke onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Nota van uitgangspunten voor het MPG en de totstandkoming van de risicoanalyses.
We zoeken nadrukkelijk een gebiedseconoom die ook kennis en ervaring heeft met grondexploitaties en niet alleen de financiële uitgangspunten in beeld heeft, maar ook affiniteit heeft met civieltechnische ramingen en de grondmarkt. Iemand voor wie een project ook daadwerkelijk een fysieke locatie is en niet alleen een nummer of naam. De gebiedseconoom die wij zoeken heeft namelijk naast het beheren en bewaken van de planning & control cyclus ook de verantwoordelijkheid voor de kleinere en aflopende grondexploitaties waar geen projectteam (meer) voor is.
Ook is deze gebiedseconoom verantwoordelijk en aanspreekpunt voor het door ons gebruikte grondexploitatiesysteem Totallink en zorgt ervoor dat dit systeem gevuld wordt met de juiste uitgangspunten, en dat de voor het MPG en andere rapportages benodigde gegevens efficiënt uit het systeem komen.

Functie eisen Gebiedseconoom Planning & Control Cyclus

Dit neem je mee?
Als gebiedseconoom planning & control cyclus heb je gevoel voor cijfers en je bent gestructureerd, nauwkeurig, plichtsgetrouw en diplomatiek. Fantastische eigenschappen als je veel werkt met cijfers. Tegelijkertijd ben je communicatief vaardig en in staat om vanuit een helikopterview zaken te overzien. Je beschikt over het talent om duidelijk te schrijven en de inhoud te kunnen toelichten, zonder ingewikkeld jargon, zodat niet-inhoudelijk betrokkenen, bestuurders en andere stakeholders begrijpen wat er staat. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband en bent in staat je collega’s te betrekken bij de processen. Je bent proactief, beschikt over kritisch denkvermogen en kunt goed werken onder tijdsdruk.


Daarnaast heb je:
• Minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
• minimaal 2 jaar werkervaring met grondexploitaties, bijvoorbeeld in de functie van plan- of gebiedseconoom;
• kennis van het Besluit, Begroten en Verantwoorden;
• affiniteit met de gebouwde omgeving en/of gebiedsontwikkelingen.

Het is een pré als je ervaring hebt binnen een gemeentelijke organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Dit bieden wij:
Werkplezier! Bij de afdeling Vastgoed en grond werken ca 35 deskundige en enthousiaste collegae die je graag binnen de afdeling verwelkomen! Er is sprake van veel collegialiteit en (onderlinge) betrokkenheid. Binnen Apeldoorn vinden we het daarnaast belangrijk dat je de ruimte en vrijheid hebt om binnen de kaders je eigen verantwoordelijkheid goed in te kunnen vullen. We hebben daarnaast een onboarding programma met buddy om je snel thuis te laten voelen binnen onze organisatie.

Overzicht arbeidsvoorwaarden

  • Een jaarcontract met bij goed functioneren uitzicht op een vast contract.
  • Een bruto jaarsalaris van maximaal € 71.964 (schaal 11) op basis van 36 uur. Afhankelijk van kennis en ervaring kan sprake zijn van een aanloopschaal (schaal 10 met een jaarsalaris van maximaal € 62.964).
  • De functie moet nog gewaardeerd en definitief ingeschaald worden.
  • De mogelijkheid om de functie voor 32 tot 36 uur in te vullen.
  • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% boven op je salaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
    • Extra inkomen door het te laten uitbetalen
    • Het kopen van extra vakantie-uren.
  • Een goede werk/privé balans met de mogelijkheid tot verlofsparen en een flexibele planning;
  • Aandacht voor de mogelijkheden die we als werkgever bieden op het gebied van leren en ontwikkelen op vakinhoud en loopbaan;
  • 194,4 vakantie-uren op basis van 36 uur;
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
  • Een fijne werkomgeving, want ons huis van de stad is prachtig gemoderniseerd en ingericht op flexibel werken;
  • Kun je in jouw functie (deels) thuiswerken? Dan ontvang je een thuiswerkvergoeding.
  • Reis je met het openbaar vervoer naar je werk? Dan krijg je dit volledig vergoed. Kom je met de auto, fiets of lopend? Dan ontvang je hiervoor een tegemoetkoming.

Contact en informatie procedure
Bij deze werving laat de gemeente Apeldoorn zich bijstaan door het bureau RegioEffect. Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Senior Recruiter Mareen Medema via mareen@regioeffect.nl of bel 06-28115693 (Whatsapp mag ook).
Jouw reactie, voorzien van CV, zien we graag zo snel mogelijk tegemoet. Potentieel benoembare kandidaten worden direct uitgenodigd voor een gesprek met RegioEffect. De sluitingsdatum van deze sollicitatieprocedure is maandag 9 september 2024.

Mareen Medema
Gebiedseconoom Planning & Control Cyclus

Laatste vacatures

Job Banner

RuimtelijkEffect

Carrièreswitch? In between jobs? Of net afgestudeerd? Dan is dit jouw kans! Voor deze vacatures zijn jouw competenties en intrinsieke motivatie belangrijker dan je cv. Het programma...

Traineeship YoungEffect

RegioEffect biedt het Traineeship YoungEffect: een traineeprogramma met maatschappelijke impact! Dit is jouw kans om bij te dragen aan actuele maatschappelijke vraagstukken. Het unieke karakter...

Juridisch Adviseur Omgevingsrecht

Voor een gemeente in Gelderland is RegioEffect op zoek naar een tijdelijke Juridisch Adviseur Omgevingsrecht voor 32 uur per week voor de periode van 01-10-204 tot 31-03-2025 met de optie tot...

STAY UP-TO-DATE

Sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas volutpat ultricies erat, at accumsan turpis lacinia non. Praesent vel ligula rhoncus, hendrerit neque in, tristique lectus. Praesent at interdum diam, eget condimentum ex. Sed lectus felis, suscipit et libero id, faucibus aliquam tellus. Titillum Web 22 light 34 lineheight. Suggested words: 50 - 60.

Maak Job Search Agent