Inloggen

"Het succes van Ester Smeets"

"Het was een heel fijn gesprek. Hij was heel open en duidelijk en ik kon mijn verhaal met hem delen. Ik had ook al gauw het gevoel dat hij iets voor mij zou kunnen betekenen." 

Dat zegt Ester Smeets, terugkijkend op haar eerste gesprek met RegioEffect-accountmanager Bram van Glabbeek. Zij was met haar werkgever tot de conclusie gekomen dat het beter was niet meer samen verder te gaan. Haar werkgever heeft haar toen de tip gegeven eens met RegioEffect te gaan praten, wat ze vervolgens deed. 

Heel goed geholpen

Bram stelde Ester uiteindelijk voor bij RegioEffect in dienst te komen met een (tijdelijk) duurzaam inzetbaarheidscontract. In die periode zou RegioEffect haar op allerlei manieren helpen naar een baan te solliciteren. Omdat Ester een goed gevoel had bij Brams verhaal, ging ze akkoord. Bram deed vervolgens haar werkgever een voorstel, die ook instemde. Anna Sliepen van RegioEffect werd haar loopbaanadviseur. 

"Het traject bij RegioEffect heeft me meer gebracht dan ik had verwacht, zelfs heb durven hopen,"  zegt Ester. "Ik ben echt goed gecoacht en ondersteund." 

Tot die ondersteuning hoorde de workshop pitchen en netwerken. Daaraan deed Ester samen met anderen mee. "Dat samen met anderen sterkte me, gaf me het gevoel niet de enige te zijn. En dat heb je nodig, want heel soms heb je toch het gevoel te falen." 

Als een vis in het water

Nog belangrijker: met haar aangescherpte netwerk-vaardigheden is Ester met de gemeente Meerssen in gesprek gekomen. Ze is er inmiddels de nieuwe Teamleider Dienstverlening geworden en voelt zich er als een vis in het water. 

Uiteraard is Ester daar erg blij mee. Ze heeft ook het gevoel dat ze die vervelende periode in haar carrière van bijna dertig jaar sterker uit is gekomen. "Het was misschien wel nodig." 

RegioEffect is natuurlijk heel blij dat Ester snel een nieuwe baan heeft gevonden en dat ze tevreden is over de ondersteuning die ze van RegioEffect heeft gekregen. Bram van Glabbeek wijst er echter ook op dat het succes voor een groot deel door Ester zelf komt: "Ester had en heeft een enorme energie en kwam heel snel in de actiestand. Wij coachen, trainen en faciliteren, dat is belangrijk, maar uiteindelijk moet de kandidaat het zelf doen. Nou, Ester deed het heel goed!" 

Mareen Medema
0
10 September 2024
Share

Het laatste nieuws

10 September 2024
In deze zonnige zomermaanden hebben we weer mooie matches gemaakt, 4 nieuwe...
6 September 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent