Inloggen

Een Sprong in het Diepe: De Reis van Erna van Dijk

Van directeur in het onderwijs naar casemanager verzuim: hoe doe je dat? 
 
Dat Erna van Dijk binnen een jaar tijd van directeur in het onderwijs naar casemanager verzuim zou gaan had zij van tevoren nooit verwacht. “Het was een sprong in het diepe,” vertelt Erna over het loslaten van de zekerheden van haar baan op dat moment, iets wat zij voorafgaand aan de beslissing heel spannend vond. Het vertrouwen in de expertise van RegioEffect gaf haar uiteindelijk de moed om de stap te zetten. 

 

Loopbaanbegeleiding

Na jarenlang als directeur in het onderwijs te hebben gewerkt, voelde Erna dat het tijd was voor iets nieuws. Om te ontdekken wat er nog meer bij haar zou kunnen passen, besloot ze om loopbaanbegeleiding bij RegioEffect te doen. Het loopbaantraject hielp Erna om haar interesse op het brede HR-vakgebied te filteren: “Door de netwerkgesprekken kreeg ik inzicht in de verschillende functies binnen HR. Dit hielp me filteren wat ik leuk vond en wat niet.”
 

Het zoeken naar een andere baan naast haar huidige werk had zij echter onderschat: dat kostte veel tijd en energie. Toen het Duurzaam Inzetbaarheidscontract als oplossing werd voorgesteld, waarbij RegioEffect haar zou ondersteunen naar een andere baan, durfde ze dit in eerste instantie niet aan: wat als het niet lukt? Toch besloot ze die drempel over te stappen. Karen van de Wiel werd haar loopbaanadviseur. “Het was spannend, maar uiteindelijk echt een goede keuze. Het heeft me veel energie gegeven,” vertelt Erna. Via een tijdelijke HR-opdracht bij een bestuurskantoor werd haar keuze voor een functie op het gebied van verzuim en duurzame inzetbaarheid bevestigd. Na enkele maanden solliciteren was het raak: in november gaat zij beginnen als casemanager verzuim bij MKBasics in Rotterdam! 
 

De waarde van zelfontdekking 

Wij van RegioEffect begrijpen als geen ander dat mensen soms twijfelen om zo’n stap te nemen. Maar tegelijkertijd zien wij ook wat voor meerwaarde het heeft om voor jezelf te kiezen en iets te gaan doen wat dicht bij jezelf ligt. Daar is het Duurzaam Inzetbaarheidscontract namelijk ook voor bedoeld: je krijgt hierbinnen echt de ruimte om jezelf beter te leren kennen, baangericht maar ook persoonlijk en dat is heel waardevol. Erna is een goed voorbeeld dat zo’n overstap naar een andere baan nieuwe energie en werkplezier kan brengen. Werkgevers die meewerken aan dergelijke trajecten tonen volgens haar goed werkgeverschap, omdat zij eraan bijdragen dat je duurzaam inzetbaar blijft voor de arbeidsmarkt. 
 

Erna’s advies aan anderen 

“Als je je laat leiden door angst, kom je niet vooruit. Vertrouw op de kennis en ervaring die je hebt opgedaan,” wil Erna tot slot nog aan anderen meegeven. “Het Duurzaam Inzetbaarheidscontract lijkt een sprong in het diepe, maar is een mooie kans omdat je er niet alleen voor staat. Er wordt vooraf eerlijk gekeken naar jouw kansen op de arbeidsmarkt en je krijgt enthousiaste, persoonlijke begeleiding.” Het traject heeft haar uiteindelijk dichter bij zichzelf gebracht: ze ontdekte haar kwaliteiten, valkuilen en loopbaanwaarden en leerde meer te vertrouwen op haar intuïtie. 

Erna’s verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe loopbaanbegeleiding en het Duurzaam Inzetbaarheidscontract bij RegioEffect kunnen helpen om nieuwe energie en werkplezier te vinden. Durf te kiezen voor wat je (opnieuw) echt gelukkig maakt!
 

Denischa de Jezus
0
9 October 2024
Share

Het laatste nieuws

 In deze septembermaand van 2024 hebben we weer mooie matches gemaakt en...
4 October 2024

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent